Kropp & Själ
Bild: Logga för Kropp & Själ

I Årskrönika 2019 finns ett inslag av mig från programmet Att bryta med sina föräldrar. Vi resonerar om att man väljer att bryta med sina föräldrar först efter att man försökt många andra vägar

I Styv- eller bonusförälder? diskuterar jag och barnpsykiatern Björn Wrangsjö dilemman förknippade med att leva i bonusfamilj. Vad är svårigheterna – och glädjeämnena – med att leva med andras barn?

I Älskade, hatade syskon svarar jag på frågor om syskonrelationens komplexitet. Måste man gilla varandra bara för att man är syskon? Varför blir vi så olika?

Måste man försonas med sina föräldrar? var startskottet till mitt fördjupade intresse av försoningsprocessen mellan vuxna barn och deras föräldrar. Programmet rönte stor uppmärksamhet – redaktionen fick mängder av reaktioner från lyssnare. Ämnet är så angeläget för många människor. Får jag verkligen bryta med min mamma? Går jag inte under av skuld då?

I Säg förlåt! tillsammans med bland annat psykoterapeuten Leif Havnesköld diskuterar jag för och nackdelar med ordet ”förlåt”. Är det verkligen alltid bra att förlåta? När kan det till och med vara skadligt för min självkänsla?

I Vad talar man inte om i din familj? tillsammans med regissören Susanne Osten talar vi om kraften i familjehemligheter. Vad är tabu att prata om? Varför? Ska man alltid sträva efter att prata om det som är svårt?. Programmet innehåller ett telefonväkteri.