Handledning

  Utbildning

  Konflikthantering

  Familjeterapi

  Författarskap

  Mediamedverkan

 
   

Författarskap

 

Försonas med din barndom
– och kanske med dina föräldrar

En bok om att hitta strategier för att göra det som ordet ”försona” betyder – att lägga ner striden. Inte för att det man stred för var fel utan för att den inte går att vinna. Striden går inte att vinna eftersom den aldrig egentligen handlade om vem man var som barn. Den handlade om ens föräldrars villkor och förutsättningar – då och nu

Boken blev mycket uppmärksammad och det skrevs om den i ett 15-tal tidningar, bl.a Aftonbladet, SvD, Vi föräldrar och Femina. Jag var också gäst i SVT:s ”Go kväll”, i TV 4:as morgonsoffa och i ”Malou efter 10” och pratade om boken tillsammans med min medförfattare.

Natur & Kultur 2014, med Ulrika Hjalmarsson Neideman

 

Handbok i föräldrasamtal
 
Stöd och inspiration till föräldrasamtal efterlyses av många som arbetar med barn. Den här boken är i första hand en handbokför lärare, men är användbar i många andra situationer som gäller föräldrakontakter.
 
Många av exemplen skulle med lätt förändring lika väl kunna gälla samtal inom vården eller arbetslivet – de där samtalen som man vet att man borde ha, men gruvar sig lite för.
 
ISBN 9789144108421, Studentlitteratur 2015

 

Socialbidrag i ett systemteoretiskt perspektiv
 
Att möta människor i fattigdom och underläge kräver god empatisk förmåga och stor professionalitet. Författarna lyfter fram komplexiteten i arbetet med försörjningsstöd och visar att det är något annat än "att bara arbeta med pengar".
 
I boken finns många fallbeskrivningar och tips om hur man kan göra för att bra och konstruktiva möten skall komma till stånd.
 
ISBN 9172053607, med Kicki Olsson, Gothia 2002

 

Görel Fred Konsult AB   •   telefon 070-879 89 85   •   e-post gorelfred@hotmail.com   •